Манов пчелен мед от дъб, добит в Странджа планина

18 юни 2024
Манов пчелен мед от дъб, добит в Странджа планина

Този вид, пчелен мед, се добива единствено в региона на Странджа планина, която е планина в югоизточната част на Европа. Горите и са предимно от бял Дъб /Благун/, а климата е повлиян от трите морета, които я заобикалят – Черно, Мраморно и Егейско.


Специфичните високи дневни и ниски нощни температури, създават кондензирането на водните пари, от тези морета и те попадат върху листата на дъба. Това благоприятства те да отделят сладък тъмен сок, който е с високо съдържание на дъбилни вещества /вещества, които подпомагат метаболитните процеси в човешкия организъм и имат противогъбично свойство/, огромния приток на този сок, привлича пчелите да го събират и преработват в мед.
Благодарение на множеството изследвания на този уникален по вид пчелен мед, е доказано, че той е с високо съдържание на минерали, микроелементи и соли, което е изключително важно за усвояването и преноса на хранителни вещества в човешкия организъм. Доказателство за това е високата електропроводимост, показател, по който се определя и качеството на добития мед. Този мед е с ниско поленово съдържание, което го прави подходящ дори за хора с алергии към полен.

Смело можем да твърдим, че този мед, е може би най-добрият пчелен мед на Света, поради уникалният му състав, с натурално високо съдържание на #Минерали, #Соли и #Микроелементи, които спомагат на организма ни, да се пречисти използвайки собствената си сила, защото тези съставки спомагат електролитните процеси в тялото ни. Консумацията на този натурален продукт, допринася за набавянето на важни за баланса на организма ни съставки, които влияят върху киселинно-алкалния баланс.
Те са необходими за жизнените функции на целия организъм, като влизат в състава на ензими, витамини и хормони. Повлияват на растежа и кръвообразуването. Като е важно да се знае, че недостигът или излишъкът им води до нарушения в обмяната на веществата.

Мановият мед може да се разпознае по цвета си - тъмен, почти черен, на светлина с лек зеленикав оттенък. Вкусът е карамелен, плътен, дори напомня на ядки.
Електропроводимостта му трябва да е над 0.89 mS, при нас Мановият мед, който добиваме е с проба над 1.0 - 1.2 mS, понякога достига 1.32mS.
За качеството на меда е важен както методът на отглеждане на пчелите, а нашият е под контрол и е био сертифициран.
Но също и методът на добиване и преработка.
Както знаете, ние сме регистрирано предприятие за преработка на мед - контролирано от БАБХ, с постоянен НАССР контрол и модерни технологии за щадяща преработка от кошера до буркана - без досег до човешка ръка.

През 2021 година, бяхме удостоени с наградата "Фермер на Европа" от Европейския парламент, за затворения цикъл от фермата до трапезата. Където впечатлихме журито с целия цикъл на преработка и предлагането на качествена храна на крайния потребител директно от фермата.

Виж продукта:

https://www.strandjaeco.com/bg-product-details-9.html

Използваш ли Супер храни в ежедневието си?! Знаеш ли, какво представляват те?! Ние предлагаме натурална алтернатива на храни-хапче, която е без лактоза, целулоза и други филтри, чиято цел е да преминат бариерата на стомашната киселина. Знаеш ли, че усвояването на полезните вещества започва в устата?!

прочети още

DONKEY HONEY Манов мед с магарешко мляко В този продукт комбинираме Манов пчелен мед, богат на минерали и микро елементи, спомагащ за преноса и усвояването на хранителните вещества, с Лиофилизирано Магарешко мляко.

прочети още

Насладете се на неповторимия вкус на млечен шоколад INGELA с мед, спечелил престижната награда "Избор на потребителя" на Foodtech 2024!

прочети още