Награда за Иновации за Мед с Магарешко Мляко

11 ноември 2023
Награда за Иновации за Мед с Магарешко Мляко

Пчеларска Ферма Странджа печели награда за иновации за своя манов мед с магарешко мляко

 

През 2023 г. Пчеларска Ферма Странджа е удостоена с престижна награда за иновации за своя уникален продукт - манов мед с магарешко мляко. Тази награда е признание за неуморната работа на фермата за разработването на иновативни и висококачествени пчелни продукти.

 

Какво е манов мед с магарешко мляко?

 

Мановият мед е рядък вид мед, произвеждан от пчелите от медена роса от дъб. Медената роса е сладка секреция, отделяна от листни въшки и други хоминиди. Магарешкото мляко е изключително питателно вещество. То се  обработва с  процес на дехидратация, при който се отстранява водата от млякото, като се запазват хранителните му вещества и вкус и се влага в нашият манов мед.

 

Как се произвежда?

 

Пчеларска Ферма Странджа е разработила уникален процес за комбиниране на манов мед с магарешко мляко.

 

Защо е специален?

 

Съчетанието на манов мед и магарешко мляко създава продукт с редица ползи за здравето.

 

Наградата

 

Наградата е признание за ангажимента на компанията към иновациите и високото качество.

 

За Пчеларска Ферма Странджа

 

Пчеларска Ферма Странджа е българска семейна компания с дългогодишни традиции в пчеларството.

Наградата е поредното доказателство за всеотдайността на компанията към производството на висококачествени, иновативни пчелни продукти.

Насладете се на неповторимия вкус на млечен шоколад INGELA с мед, спечелил престижната награда "Избор на потребителя" на Foodtech 2024!

прочети още

Странджа Еко Пак: Гордост за България, лидер в биологичното производство! Странджа Еко Пак е българска компания, посветена на производството на висококачествен мед и продукти с мед. Фирмата е носител на престижната награда на 7-мия Европейски Конгрес на млад фермер проведен в Брюксел, Белгия. За устойчиво развитие на регионите в категорията "Продукти от фермата до трапезата - затворен цикъл".

прочети още